5 fordele ved at løbetræne i grupper

5 fordele ved at løbetræne i grupper

Vil du gerne øge dit niveau i løb? At løbetræne i grupper kan måske være løsningen for dig, der har brug for et ekstra skub til at løbe en ekstra kilometer og måske løbe lidt hurtigere.

 

Løbeklubber er bestemt ikke nye, men det, der er nyt, og som vi alle har måttet tilpasse os, er ændringen i vores sociale aktiviteter takket være du ved hvad (den der ikke skal nævnes). Med de sidste 2 år, der har skabt afstand mellem folk, og en ændring i sociale interaktioner, har vores sportslige aktiviteter sandsynligvis udviklet sig. IRL løbeklubber kan være blevet virtuelle, og lukningen af fitnesscentre har tvunget os til at løbe udendørs, væk fra vores pålidelige all-weather løbebånd, men hvis der er én ting, der er sikkert, er det, at at løbe med en gruppe har masser af fordele.

Når vi går ind i et nyt år, er vi sikre på, at den generelle følelse er en af taknemmelighed for, at vi kom igennem 2021, og at vi er her og sunde. På grund af vores fokus på vores sundhed og velvære i de seneste år er opretholdelse af en aktiv livsstil blevet stadig vigtigere både fysisk og mentalt. Selvom alles grunde til at løbe varierer, er det en universel aktivitet, der kan opbygge modstandskraft, reducere stress og bidrage til overordnede følelser af positivitet.

5 FORDELE VED AT LØBETRÆNE I GRUPPER 

1. Motivation

Når det kommer til motion, kan den største barriere for mange være at finde motivationen til bare at komme op og gøre det (lettere sagt end gjort, ikke sandt?). At løbe som en del af en klub gør det meget lettere at finde den motivation indefra, især når du ved, at du ikke er alene om det.

Når du er en del af en klub eller et hold, er der en følelse af ansvar og forpligtelse, der motiverer dig til at møde op og gøre dit bedste. Du har en fast tid at møde op, og du forpligter dig til at forsøge at følge det samme tempo som gruppen samt løbe den fastsatte distance. Og da vi mennesker naturligt er samfundsorienterede og nyder at nå mål, kan denne gruppementalitet og det endelige mål være en af de mest motiverende faktorer overhovedet. Et løbeklubmiljø holder humøret højt og motiverer dig til at fortsætte.2. Støtte

Antallet af mennesker, der deltager i en løbeklub eller er en del af din lokale løbegruppe, kan skabe en meget støttende atmosfære. Begyndere inden for løb kan have gavn af støtten fra andre løbere og fra de fastlagte ruter, som klublederne organiserer, for at gøre overgangen til løb til en mere glidende oplevelse.

I er alle der af samme grund, at løbe, og at have ligesindede omkring dig, uanset hvad dit niveau måtte være, kan opmuntre og støtte dig. Derudover kan gruppen have en side eller en gruppechat til at udveksle råd, opmuntring og støtte på din løberejse. Dette kan være en fantastisk måde at mingle og finde et støttende netværk af mennesker. Med sådan et støttende netværk omkring dig når du hurtigt dit 10 km mål.

3. Sikkerhed

En anden fordel ved at løbe i gruppe er, at det giver sikkerhed i antal. Både nybegyndere og erfarne løbere kan føle sig utrygge ved tanken om at løbe alene, især når nætterne bliver længere, og det bliver mørkere tidligere. Det er helt forståeligt ikke at føle sig tryg ved at løbe alene i mørket eller om natten om vinteren, så at deltage i en løbeklub kan mindske nogle af disse bekymringer, så du kan fokusere på det, du er kommet for at gøre - løbe. Udover dette kan dem, der lige er begyndt at løbe, finde det gavnligt at have en erfaren løbetræner, der leder dem... ingen chance for at fare vild eller tage en forkert drejning på denne måde.

4. Energiboost

Det er klart, at motion har en positiv indvirkning på vores mentale sundhed, og ærligt talt er det for mange af os den endorfinrus, der kommer efter træning, der får os til at vende tilbage. Hvem vil ikke gerne gøre noget, der er garanteret at give os energi og få os til at føle os godt tilpas? At være en del af en løbeklub kan øge disse gode effekter og få os til at føle os utroligt opløftede, og ærligt talt er det normalt rigtig sjovt. Det er følelsen af at være en del af en gruppefællesskab, kunne dele historier, få inspiration og se konstant fremgang, der kan gøre så meget for vores selvtillid og velvære.

At være en del af et fællesskab og den regelmæssige socialisering, der følger med at være en del af en løbeklub, kan forbedre vores mentale sundhed og give os det nødvendige energi-boost uge efter uge.5. Udfordrende

Mange løbeklubber henvender sig til alle niveauer, lige fra begyndere, der lige er startet ud, til mere erfarne løbere, der ønsker at udfordre deres tempo i et gruppe miljø. Løbeklubber kan gøre det lettere at gøre fremskridt og udfordre dig selv, uanset hvilket niveau du er på. Du er måske i en rutine med at løbe din sædvanlige distance og plejer ikke at presse dig selv meget mere, men med løbeklubber er der mere incitament til at løbe længere og hurtigere og virkelig udfordre dig selv uden for din komfortzone. Denne tendens til at møde op og udfordre dig selv til at gå ud over dine opfattede evner kan opbygge mental styrke og modstandsdygtighed.

At udfordre dig selv ved hver løbetur er lettere, når du er ansvarlig som en del af en gruppe. Dette resulterer i en følelse af opnåelse og en følelse af empowerment, der kan være vanedannende (på den bedste måde muligt).