Maveøvelsen du ikke laver, men burde lave

Maveøvelsen du ikke laver, men burde lave

 

Når de fleste tænker på maveøvelser, tænker de oftes på mavebøjninger, planken og leg raises. Alle disse øvelser er gode for din core, men du kan gøre din træning endnu bedre ved at få flere rotationsøvelser ind i din træning. Rotationsøvelser er blandt andet med til at træne de skrå mavemuskler, som er din hoftes bedste ven.

Ved at tilføje rotationsøvelser til din træning, kan du udfordre dine skrå mavemuskler og core endnu mere. Din core er jo en stor del af at holde din krop oprejst, derfor vil vi gerne give dig et bud på en ny tilføjelse til din core træning.

 

KABELROTATIONER

Denne øvelse er for alle, der ønsker en stærk og funktionsdygtig core.

Hvordan laves den?

Du sætter øvelsen op ved at tilføje håndtag til kabelmaskinen i brysthøjde. Du skal derefter holde i håndtaget med begge hænder og stå med siden til maskinen med benene i skulderbredde.

Derefter roterer du din overkrop, mens armene er strakte mod kabelmaskinen. Du roterer overkroppen væk fra maskinen. Hold fokus på at have armene strakte og brug mavemusklerne til at rotere overkroppen i stedet for armene. Træn øvelsen i begge sider.

 

Faktisk kan du også lave øvelsen med kabelhåndtagene i bunden, hvor du skal føre dem skråt opad og omvendt med kabelhåndtagene i toppen, som du fører skråt nedad.